Succesverhalen | System engineer Menno: “Van iets ouds iets nieuws maken, dat is het mooie van het IT-vak.”

System engineer Menno: “Van iets ouds iets nieuws maken, dat is het mooie van het IT-vak.”

Onze senior system engineer Menno Bakker viert in oktober alweer zijn eerste jubileum bij BORG-OSC. Dan is hij namelijk vijf jaar in dienst! Maar wat doet een system engineer precies, wat spreekt Menno aan in detachering en hoe beleeft hij onze nieuwe pay-off ‘samen succesvol’? In deze blog stellen we Menno aan je voor én vertelt hij alles over werken bij BORG-OSC.

 

Senior system engineer bij de Politieacademie

“Het was oktober 2016 toen Roel Keuker, directeur bij BORG-OSC, mij benaderde via LinkedIn. Ik werkte op dat moment al acht jaar bij Woningcorporatie Portaal en was wel toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben het gesprek met hem aangegaan en dat voelde vanaf het eerste moment heel goed! Roel heeft mij voorgesteld bij twee à drie partijen en door zijn aanpakkersmentaliteit was het heel snel beklonken. Ik ben begonnen bij een opdrachtgever in de overheidssector, maar werk nu alweer bijna vier jaar voor de Politieacademie als systeem engineer”, vertelt Menno over zijn beginperiode bij BORG-OSC.

 

De werkweek van Menno

Wanneer we Menno vragen hoe een gemiddelde werkweek als system engineer bij de Politieacademie eruitziet, vertelt hij: “Elke dag is anders, je weet nooit wat een dag gaat brengen. En dat is meteen wat mijn werk zo uitdagend maakt. Maar als we het overall bekijken, dan werk ik 36 uur per week aan het dagelijks beheer van de ICT-infrastructuur van mijn opdrachtgever. Dat houdt in dat ik onder andere wijzigingen doorvoer, incidenten oplos en klantondersteuning bied. Onderhoudswerk plan ik vaak ’s avonds in, zodat de downtime van de organisatie zo laag mogelijk blijft. In het flexibel indelen van je werkweek, word je bij BORG-OSC en de Politieacademie gelukkig vrijgelaten. Dat vind ik heel fijn. Waar ik de meeste voldoening uit haal? Ik begeleid mijn collega’s heel graag. Ik wil ze helpen om beter te worden in wat ze doen. Daar zou ik in de toekomst graag meer mee willen doen.”

 

Samen succesvol bij BORG-OSC

Wat ‘samen succesvol’ voor onze professionals betekent? Wij vroegen het Menno: “BORG-OSC helpt mij bij het uitstippelen van mijn carrière. Er wordt echt naar mij geluisterd en met me meegedacht. Bijvoorbeeld tijdens de maandelijkse momenten met mijn fieldmanager. Ik heb daarin aangegeven dat ik in de toekomst graag een managersfunctie wil bekleden. BORG-OSC kijkt dan hoe we dat samen kunnen bewerkstelligen en wat ik daarvoor nodig heb. Samen werken we aan het realiseren van mijn ambities. Ze zorgen er ook voor dat ik plezier heb en blijf houden in het werk dat ik doe. Dat komt voornamelijk door de persoonlijke, ongedwongen sfeer. Iedereen is gelijk. Er worden ook diverse activiteiten georganiseerd, zoals regioborrels en funevents, waarbij je de andere professionals ontmoet. Zo blijf je binding houden met je BORG-OSC-collega’s en het bedrijf. En dat vind ik belangrijk.”

 

“Bij BORG-OSC wordt er écht naar mij geluisterd. Ik ben een persoon, in plaats van nummer 35768. Samen stippelen we een carrièrepad uit die bij mijn ambities past. Zo word ik elke dag uitgedaagd het beste uit mijzelf te halen.”

Menno Bakker – Senior system engineer

 

De kracht van BORG-OSC volgens Menno

Het credo ‘samen succesvol’ is volgens Menno ook direct de onderscheidende factor van BORG-OSC ten opzichte van andere detacheringsbureaus in de IT: “Zoals ik al vertelde, wordt er bij BORG-OSC echt naar mij geluisterd. Ik ben een persoon, in plaats van nummer 35768. Daarnaast word ik elke dag uitgedaagd het beste uit mijzelf te halen. Op het moment dat een contract bij een opdracht bijvoorbeeld verlengd kan worden, wordt er altijd aan mij gevraagd of ik het nog wel naar mijn zin heb. En of ik nog voldoende uitdaging heb. Is dit niet het geval, dan kan je ook makkelijk switchen naar een nieuw project. Dat is het voordeel van detachering: je hebt zekerheid van werk -dat bij je past- én je krijgt de mogelijkheid om in heel veel verschillende werkomgevingen mee te kijken. Zo kan je in korte tijd heel veel leren.”

 

Ben je benieuwd wat wij voor jouw onderneming of juist voor jouw carrière kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Samen bouwen we verder aan de carrières van onze professionals, ontzorgen we onze opdrachtgevers en werken we aan de toekomst van BORG-OSC.

Delen