Succesverhalen | VolkerWessels Infrastructuur: “BORG-OSC denkt écht mee in oplossingen: dat is voor mij ontzorgen!”

VolkerWessels Infrastructuur: “Met BORG-OSC is het 100% samenwerken.”

Met zo’n 17.000 medewerkers, verspreid over 130 ondernemingen, kunnen ze bij VolkerWessels hele gebieden ontwerpen, bouwen, beheren én onderhouden. Van wegen, tunnels, bruggen en sporen tot waterkeringen en viaducten. Ingenieuze projecten waar je veel kennis en expertise voor nodig hebt. Zéker ook op het gebied van ICT. Maar hoe speel je als ICT-afdeling in op de uitdagingen van morgen als de technologische ontwikkelingen maar blíj́ven doorgaan? Daar zijn ambitieuze professionals voor nodig. In dit succesverhaal deelt Talent Coach van de ICT-afdeling bij VolkerWessels Infrastructuur Will Boesveld hoe hij samen met BORG-OSC die ambitieuze ICT-professionals vindt.

Iedere IT-beheerder bleek een match te zijn

ICT is een wereld waarin ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen. Bedrijven digitaliseren en automatiseren steeds meer processen, waardoor nieuwe expertise nodig is. Tegelijkertijd worden andere technieken uit gefaseerd. Dat ondervindt ook Will: “We werken bij VolkerWessels Infrastructuur zowel met oude, traditionele technieken als met de nieuwste ontwikkelingen, zoals Cloud engineering. In onze vaste schil, heb ik deze engineers niet direct voldoende tot mijn beschikking. Daarom maken we ook gebruik van een flexibele schil. Zodat we snel kunnen schakelen om aan de behoefte van de klant te kunnen voldoen. En precies dan schakel ik de hulp van onze preferred suppliers in, waar BORG-OSC er één van is. Bij BORG-OSC, en in het bijzonder onze accountmanager Lubna Ali, weten ze precies wat wij nodig hebben. Qua expertise, maar zeker ook qua type mensen. Eigenlijk heeft Lubna mij nog nooit teleurgesteld. Iedere werkplek-, applicatie-, systeem- of netwerkbeheerder die zij bij ons heeft aangedragen, bleek een match te zijn. Eén BORG-OSC’er werkt zelfs al 3,5 jaar voor ons als systeembeheerder. Dan weet je gewoon dat je samenwerking succesvol is.”

Samen Succesvol met BORG-OSC

“Ik zeg altijd: de keten is niet sterker dan z’n zwakste schakel. Daarom zijn continuïteit en kwaliteitsborging voor mij erg belangrijk. Ik wil een partnership opbouwen met onze preferred suppliers. Niet samen werken, maar echt samenwerken”, vertelt Will. “En met BORG-OSC heb ik zo’n partnership. We hebben wekelijks contact, er is een persoonlijke klik en weten van elkaar wat er speelt. Soms worden er ook profielen met ons gedeeld van professionals die binnenkort beschikbaar komen voor een nieuwe uitdaging, zonder dat er een aanvraag van onze kant aan vooraf gaat. Zo zijn we al vroegtijdig op de hoogte van beschikbaarheid van bepaalde expertise die wij wellicht net goed kunnen gebruiken binnen onze organisatie. Door die continue onderlinge synchronisatie, kunnen we snel schakelen als wij tijdelijk extra capaciteit nodig hebben op de ICT-afdeling.”

Altijd een professional die bij ons past

“Bij VolkerWessels Infrastructuur hebben we een heel duidelijk beeld van het soort mensen dat het beste bij ons kan aarden. We sturen op een familiecultuur en hebben allemaal een no-nonsens mentaliteit. Mouwen opstropen en samen hard werken. Maar natuurlijk is er ook tijd om te lachen. BORG-OSC begrijpt dat en weet altijd een tijdelijk familielid te vinden die goed in ons team past”, vertelt Will enthousiast. “Onze techneuten dragen geen driedelig pak. Die komen gewoon in een spijkerbroek met slobbertrui naar hun sollicitatiegesprek. Als je als ICT-detacheerder begrijpt dat we daarnaar op zoek zijn én die mensen ook (snel) weet te vinden, dan is het voor mij een full-hit! En ik moet toegeven; BORG-OSC heeft een goed trackrecord. Want zelfs als we op zoek zijn naar een engineer die fulltime bij ons komt werken en BORG-OSC heeft die op dat moment niet in portefeuille, dan komen ze nog met alternatieven. Door bijvoorbeeld twee professionals aan te dragen die samen 40 uur komen. Ze denken écht mee in oplossingen. Dat is voor mij pas ontzorgen!”
 
Bent u benieuwd wat wij voor uw onderneming of juist voor jouw carrière kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Samen bouwen we verder aan de carrières van onze professionals, ontzorgen we onze opdrachtgevers en werken we aan de toekomst van BORG-OSC.

Delen