Succesverhalen | Netwerkengineer Vincent: “Samen stippelen we mijn carrièrepad uit, waarbij groei centraal staat”

Netwerkengineer Vincent: “Samen stippelen we mijn carrièrepad uit, waarbij groei centraal staat”

In veel verschillende keukens kunnen kijken, veel nieuwe mensen leren kennen. Voor onze netwerkengineer Vincent Witkamp zijn het dé voordelen van detachering. Dit maakt dan ook dat hij al jaren actief is in de wereld van ICT-detachering. En sinds april 2018 is hij onderdeel van de BORG-OSC-familie. Tijd om hem aan je voor te stellen.

In deze blog vertelt Vincent alles over werken bij BORG-OSC. Over zijn werk als netwerkengineer bij Centric, het groeipad dat hij bewandelt en hoe hij de nieuwe pay-off ‘samen succesvol’ beleeft.

Netwerkengineer bij Centric

Voordat Vincent bij BORG-OSC begon, werkte hij bij een andere detacheerder in de ICT. Wat hem over de streep trok om via ons aan de slag te gaan? “Van de eerste gesprekken die ik had, kreeg ik al meteen een heel warm en welkom gevoel. En dat warme gevoel dat ik toen kreeg, heb ik 3,5 jaar later nog steeds. Bij BORG-OSC ben je namelijk geen nummer. Je wordt echt behandeld als persoon. Als ik het maar naar mijn zin heb, dan hebben zij dat ook.” Al tijdens de kennismakingsgesprekken, sleepte Vincent samen met ons een opdracht binnen. Tegenwoordig werkt hij als netwerkengineer bij Centric voor Action. Wat hij daar zoal doet? Vincent vertelt erover: “Bij Centric rol ik nieuwe netwerkapparatuur uit voor Action. Ik lever derdelijns support en help de jongens in het veld als ze tegen problemen aanlopen. En dat laatste vind ik eigenlijk het meest uitdagende aan mijn werk: mijn technische kennis over netwerksystemen overdragen aan jongens en meiden die net starten. Ik wil dan ook graag doorgroeien naar een managementachtige functie, zodat ik mij elke dag bezig kan houden met het begeleiden van junior collega’s.”

Ambitieuze professional

Ambitie zit in ons DNA. En dat verwachten we ook van onze professionals. Dus vroegen we Vincent hoe hij zich als netwerkengineer kan blijven ontwikkelen bij BORG-OSC. Vincent: “Ik heb maandelijks een gesprek met mijn fieldmanager Over hoe het gaat -op het werk en privé-, maar ook over mijn ambities. Samen stippelen we mijn carrièrepad uit, waarbij persoonlijke en professionele groei centraal staat. Want door het brede klantenportfolio is er altijd wel een bedrijf die bij je ambities past. Daarnaast helpt mijn fieldmanager mij ook bij het creëren van ruimte in mijn planning om cursussen te doen en samen zoeken we naar de juiste opdracht. Daarom worden opdrachten vaak ook met ‘maar’ drie maanden verlengd, zodat je continu kan bijsturen en checken of het project nog past bij je ambities.”

De kracht van BORG-OSC volgens Vincent

“Het grootste verschil tussen BORG-OSC en andere detacheerders vind ik de menselijke kant. Ze luisteren écht naar je. En als er iets is, dan kun je jouw persoonlijke fieldmanager altijd bellen of appen. Een ander pluspunt vind ik dat successen met elkaar gedeeld worden. Bijvoorbeeld met positieve LinkedInberichten van professionals die certificaten hebben behaald of een opleiding hebben gehaald. Maar ook de succesverhalen van collega’s die in ons interne vakblad worden gedeeld, vind ik altijd leuk om te lezen. En we vieren successen ook samen, bijvoorbeeld tijdens de funevents die afgelopen zomer georganiseerd werden. Tijdens zo’n dag merk je echt dat iedereen elkaar opzoekt voor een leuk verhaal en het maken van grappen. We gaan als familie met elkaar om. En die sfeer vind ik heel belangrijk, want een dag niet gelachen is in mijn ogen een dag niet geleefd. Door deze menselijke benadering is BORG-OSC een van de fijnste werkgevers die ik ben tegengekomen in mijn carrière.”

Ben je benieuwd wat wij voor uw onderneming of juist voor jouw carrière kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Samen bouwen we verder aan de carrières van onze professionals, ontzorgen we onze opdrachtgevers en werken we aan de toekomst van BORG-OSC.

Delen