Succesverhalen | Nienke Blokker: “BORG-OSC luistert goed en denkt met je mee”

Nienke Blokker: “Ook als het even niet lukt, kan je dat goed met elkaar evalueren. Dat is in mijn ogen heel waardevol!” ”

Bij gemeente Velsen zetten ongeveer 500 medewerkers zich elke dag in om al het moois van de gemeente te behouden en verder te ontwikkelen. Van levendige havens met industrie tot brede duinen met daarachter de zee, groene parken en een drukbevaren Noordzeekanaal. Om dit te realiseren én tot een succes te maken, is de gemeente opgedeeld in vier domeinen -Publiek en Bestuur, Fysieke Leefomgeving, Samenleving en Bedrijfsvoering- en werken ze enkel en alleen samen met ambitieuze professionals. Een aantal van die professionals komt bij BORG-OSC vandaan.

Benieuwd naar de succesvolle samenwerking tussen BORG-OSC en gemeente Velsen? Manager bedrijfsvoering Nienke Blokker vertelt erover in dit succesverhaal.

BORG-OSC professionals bij gemeente Velsen

Toen Nienke Blokker twee jaar geleden doorgroeide van Strategisch Adviseur Sociaal Domein naar Manager Bedrijfsvoering van team Informatie, kwam ze voor het eerst in contact met BORG-OSC. De technisch architect in haar team werd namelijk gedetacheerd door BORG-OSC. Nienke: “Toen ik manager werd van team Informatie zaten we midden in een outsourcingtraject voor de ICT-afdeling. En tegelijkertijd hadden we twee nieuwe functies om in te vullen: een SLA manager en een contractmanager. Omdat we deze functies zelf niet vervuld kregen, adviseerde onze technisch architect Kasper om eens het gesprek aan te gaan met onze contactpersoon Marloes de Vries bij BORG-OSC. En zo gezegd, zo gedaan eigenlijk. Ondertussen werken er drie professionals via BORG-OSC in mijn team: een SLA manager die we in vaste dienst hebben genomen en een technisch architect en contractmanager op detacheringsbasis.”

Samen Succesvol met BORG-OSC betekent ook samen niet succesvol

“De samenwerking met BORG-OSC ervaar ik als heel prettig en laagdrempelig”, vertelt Nienke ons. “Het contact gaat gewoon op een heel natuurlijke en prettige manier. Marloes is niet gehaaid op het scoren van een deal, maar denkt echt met ons mee. Zelf ben ik nog redelijk nieuw in dit vakgebied, dus het is fijn dat iemand met kennis en ervaring van de ICT-branche met mij meedenkt. BORG-OSC luistert echt goed naar wat wij nodig hebben, wat we zoeken en wat past binnen het team. Dankzij hun grote netwerk kunnen wij makkelijker en sneller professionals vinden voor bepaalde projecten. En dankzij het stellen van de juiste vragen, stellen ze eigenlijk altijd een professional voor die bij ons past. Maar ook als het een keertje niet lukt, is dat bespreekbaar. We halen er samen learnings uit en weten waar we in eenzelfde soort situatie op moeten letten. Het feit dat we soms ook samen niet succesvol zijn, is voor mij net zo waardevol.”

Het resultaat van de samenwerking? Deskundige, kwalitatieve ICT-professionals

“De professionals die BORG-OSC ons aandraagt -en met wie wij de samenwerking aangaan-, zetten graag een stap extra. Ze zijn deskundig en gaan altijd voor beter, slimmer, efficiënter, simpeler of goedkoper. Dat brengt duurzame samenwerkingen tot stand. Daarnaast heb ik het gevoel dat de professionals van BORG-OSC graag voor ons werken en zich niet snel vervelen”, vertelt Nienke over het resultaat van de samenwerking. Een ander punt waar Nienke enthousiast over is, is het voortraject. “Door de juiste vragen te stellen, krijgt Marloes een goed inzicht in wat wij vragen. Ze helpt ons bij het aanscherpen van vacatures en geeft het ook eerlijk aan als we ergens om vragen wat niet te vinden is in de markt. Dan brengen we samen focus aan, zodat het makkelijker wordt om gericht te zoeken naar de juiste match”, besluit Nienke ons gesprek.

Bent u benieuwd wat wij voor uw onderneming of juist voor jouw carrière kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Samen bouwen we verder aan de carrières van onze professionals, ontzorgen we onze opdrachtgevers en werken we aan de toekomst van BORG-OSC.

Delen