Succesverhalen | Frank Schuler: “Het is prettig om te merken dat BORG-OSC altijd flexibel is en in oplossingen denkt. Je communiceert echt als mensen met elkaar. En dat is heel prettig zaken doen.”

 

Frank Schuler: “Iemands instelling is vaak belangrijker dan de gevraagde kennis, dat is bij te leren.”

Frank Schuler is al 28 jaar werkzaam op het RIVM terrein en sinds 2011 als Afdelingshoofd verantwoordelijk voor de Digitale Werkomgeving. We vroegen hem hoe hij de expertise van BORG-OSC inzet binnen zijn team.

 

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zet zich in voor een gezonde bevolking en een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving. Dit doen zij op basis van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. Samen met hun opdrachtgevers signaleren zij welk onderzoek nodig is en voeren dit uit. Ze geven advies aan de overheid, professionals en burgers en delen hun kennis. Zo ondersteunen zij de samenleving om onze leefomgeving gezond te houden.
Frank: “De afdeling Digitale Werkomgeving is verantwoordelijk voor het aankopen, uitleveren en beheren van alle apparatuur op de werkplek zoals mobiele telefoons, tablets, pc’s tot en met de hele virtuele werkomgeving. Hiermee faciliteren zij zo’n 4500 eindgebruikers binnen zes opdrachtgevers zoals bijvoorbeeld de KNMI en het RIVM zelf. In 2015 is SSC Campus gestart, een shared service center voor instituten binnen de rijksoverheid die iets te maken hadden met onderzoek & ontwikkeling , waarmee we meer konden betekenen voor deze specifieke doelgroep. Dat resulteerde in het leveren van een generieke IT omgeving, maar vooral ook specifieke dienstverlening. Anno 2022 zijn we een IV organisatie onder het RIVM en geen shared service center meer. We leveren nog wel aan dezelfde klanten. We kunnen heel specifieke IT oplossingen aanbieden en ondersteunen. Bijvoorbeeld aan de KNMI waar veel specialistische meetapparatuur gebruikt wordt, of aan de laboratoria van het RIVM. We ondersteunen alle software die daar draait en ook alle applicaties met meetdata en dergelijke. Het is een flinke klus maar een prachtige omgeving. Toen we hiermee begonnen, bestond het team uit 25 man. In 2020 waren we uitgegroeid naar 60 mensen. Dat werd een beetje veel voor mij alleen, dus toen hebben we het team opgesplitst naar twee onderdelen: Team DWO-O voor Organisatie en Team DWO-GP voor Gebouwen en Personen. Eén van die twee onderdelen heb ik nog steeds onder mijn hoede, voor de andere heeft BORG-OSC interim afdelingshoofd Vincent Bosse bij ons ingezet.”

Onderdeel van de groep

“Ongeveer 30% van mijn team bestaat uit extern ingehuurde IT professionals en daar ben ik heel blij mee. Ze brengen nieuwe kennis mee, bezitten up to date productkennis en brengen vaak vaardigheden mee zoals projectmatig werken, ervaring met Agile methodiek en dat soort zaken. Daar kunnen onze vaste medewerkers ook weer van leren. Tegelijkertijd probeer ik meteen voor elkaar te krijgen dat zij zich onderdeel voelen van de groep, we maken geen onderscheid tussen eigen medewerkers en ingehuurde professionals.”

De juiste vragen

Frank vervolgd: “Het inhuren van IT professionals is strak ingeregeld binnen het RIVM. Inhuur verloopt via de mantelpartijen. Via die mantelpartijen zitten er vaak goede kandidaten van BORG-OSC bij. Robert (Potasse, Senior Accountmanager red.) en ik kennen elkaar al ruim tien jaar. Hij heeft altijd hele goede mensen geleverd binnen mijn team. We houden ons altijd aan de strikte beoordelingsregels die we hebben vastgelegd met de mantelpartijen, maar de kandidaten van BORG-OSC zitten vaak bij de beste drie. Dat komt omdat ons contact heel erg goed is. Robert en ik hebben regelmatig contact met elkaar. Hij stelt altijd de juiste vragen. Omdat hij altijd op de hoogte van de actuele situatie binnen de organisatie en binnen mijn team, kan hij de beste kandidaat leveren op zo’n moment. Want het gaat verder dan alleen het matchen van skills uit een functieprofiel.”

De juiste instelling

“Robert heeft ook weleens mensen aangeboden waarbij hij aangaf dat bepaalde gevraagde kennis nog ontbrak, maar dat hij wel vond dat die persoon goed in ons team zou passen op basis van persoonlijkheid. Dat is heel fijn werken. Hij zoekt gewoon de mensen die ik nodig heb. Iemands instelling is vaak belangrijker dan de gevraagde kennis, dat is bij te leren. Verreweg de meeste mensen van BORG-OSC die hier geplaatst zijn, hebben wel die benodigde kennis en kunde. Voor mij is het nóg belangrijker dat iemand in het team past, draait hij goed mee en is hij bereid om wat ander werk te doen dan specifiek in de aanvraag staat, als de situatie daarom vraagt. Dat is gewoon waar het om gaat. Robert heeft daar altijd hard voor gewerkt door altijd op de hoogte te zijn en te blijven van wat er speelt en wat er nodig is. Dat komt echt doordat hij regelmatig contact met me heeft. Je zou denken dat dat de normale werkwijze is, maar er zijn maar heel weinig leveranciers die dat doen.”

Flexibel

“Heel soms komt het voor dat er even iets geregeld moet worden, net even op het laatste moment als er druk is. De mantelconstructie is soms weerbarstig daarin. Het is prettig om te merken dat BORG-OSC daarin altijd flexibel is en in oplossingen denkt. We zijn daarin heel eerlijk en transparant naar elkaar. BORG-OSC denkt daar echt in mee en dat is heel fijn.”

Echte mensen

Als we Frank vragen hoe we samen succesvol zijn, antwoord hij: “Ook in de tijden dat ik even niemand van BORG-OSC ingezet had, was het contact met Robert altijd goed. Ik heb nooit het gevoel gehad dat er per sé mensen ingezet moesten worden, het gaat altijd om de beste kandidaat op het voor ons juiste moment. Integer. Er zijn als het nodig is. Maar het ook gewoon zeggen als je geen passende kandidaat kunt leveren op dat moment. Gewoon een hele fijne samenwerking. Je communiceert echt als mensen met elkaar. En dat is heel prettig zaken doen.”

Bent u benieuwd wat wij voor uw onderneming of juist voor jouw carrière kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Samen bouwen we verder aan de carrières van onze professionals, ontzorgen we onze opdrachtgevers en werken we aan de toekomst van BORG-OSC.

Delen