Samen succesvol: het jaar 2022 door de ogen van Lex Oosterloo en Ronald Jansen

Oud en Nieuw staat bijna voor de deur; dé tijd van terugblikken en vooruitkijken. Net als vorig jaar doken onze directeuren Lex Oosterloo en Ronald Jansen samen in a trip down memory lane langs het afgelopen jaar én om vooruit te kijken naar 2023. Want wat betekent samen succesvol eigenlijk voor hen?
 

Persoonlijke aandacht

De focus voor 2022 was groei, zonder de aandacht voor het individu te verliezen.
Is dit volgens jullie gelukt?

“De beoogde groeidoelstelling voor dit jaar is behaald. Dus dat is heel mooi. Persoonlijke aandacht is en blijft één van de belangrijkste kernwaarden binnen de organisatie. En daar is niks aan veranderd, niet voor de nieuwe collega’s en ook niet voor de bestaande groep. Want mensen aannemen is één ding, maar zorgen dat mensen blijven is een heel ander verhaal.

De begeleiding van onze professionals is hybride geworden, voortgangsgesprekken kunnen ook via Teams als dat gewenst is. Maar het allerliefste spreken we weer persoonlijk af. Drinken we een kopje koffie in een café bij de professional in de buurt of we gaan langs bij de opdrachtgever. Want dat is de echte persoonlijke aandacht die we willen hebben voor elkaar. Dat is wat we het liefste doen.”
 

Groei in een onrustige wereld

Wat waren voor jullie hoogtepunten in 2022?

“Eén van de hoogtepunten was wel de BORG-OSC Expedition Day in mei op het strand in Scheveningen. Voor het eerst sinds de fusie tussen BORG en OSC waren we met de hele groep bij elkaar en dat was een fantastische dag. Sommige mensen kenden elkaar al maar veel ook niet. De zon scheen uitbundig en na leuke activiteiten in de middag, hebben we lekker geborreld en gebarbecued met elkaar tot de zon onder ging. Echt een mooie dag. Dat hebben we begin december nog even dunnetjes over gedaan bij de BORG-OSC X-Mas Party. Met ruim 150 mensen hebben we in een prachtig winter wonderland dit jaar feestelijk afgesloten. Ook dat was weer een heel succesvol en gezellig event.

Daarnaast was een hoogtepunt dat team recruitment haar jaardoelstelling al in oktober heeft behaald!! Dat team heeft voor elkaar gekregen dat heel veel nieuwe mensen voor onze organisatie hebben gekozen. In de huidige hectische arbeidsmarkt, waarbij it professionals overladen worden met berichten van recruiters is dat gewoon knap.

Wat we heel mooi vinden om te zien is dat veel nieuwe collega’s via een bestaande collega bij ons terecht komen. Dat is een groot compliment voor onze organisatie, want dat doe je alleen als je het zelf naar je zin hebt ergens. En tegelijkertijd stel je alleen iemand aan ons voor, als dat een goeie is. Als je diegene ook als je collega zou willen hebben. En dat zijn meestal de mensen die echt bij ons passen en waar we een langdurige relatie mee opbouwen. Precies zoals we het graag doen.

Team sales had zichzelf als doel gesteld om in 2022 meer te willen doen met aanbestedingen. Dit is zeer goed gelukt door het winnen van diverse aanbestedingen waaruit mooie overeenkomsten zijn gesloten met opdrachtgevers zoals bijvoorbeeld de Politie Nederland.

Naast de gewonnen aanbestedingen hebben we een aantal nieuwe eindklanten aan ons weten te binden het afgelopen jaar. Hartstikke mooi!

In november was er een borrel georganiseerd voor onze business partners, de bedrijven waar we mee samenwerken en een aantal freelancers. De opkomst was groot. Er werden volop oude banden aangehaald en nieuwe contacten gelegd. Een zeer succesvol event en met recht zijn dit hoogtepunten binnen onze organisatie te noemen.

Maar we zien ook dat onze professionals zich dag in dag uit ten volle inzetten op hun opdrachten. Na twee moeilijke coronajaren, is de wereld er in 2022 niet bepaald stabieler op geworden. Er brak een oorlog uit in Europa en veel mensen ervaren financiële onrust. Dat je dan ziet dat iedereen over het algemeen gewoon lekker door blijft werken en de schouders eronder zet, dan maakt je dat trots en is dat ook een hoogtepunt te noemen.”
 

Zeggen wat we doen en doen wat we zeggen

In de huidige markt is een groot personeelstekort en bij veel bedrijven is het verloop groot. Er wordt veel aan mensen getrokken. Binnen BORG-OSC is een aantal mensen al tien jaar of langer in dienst. Hoe zorg je ervoor dat die mensen aan je verbonden blijven?

“De arbeidsmarkt is erg in beweging. Dat zien wij ook. Echte en persoonlijke aandacht aan mensen geven is en blijft de hoogste prioriteit binnen onze organisatie. Ook is er veel ruimte voor de ontwikkeling. Op technisch vlak door bijvoorbeeld de trainingen die onze eigen Microsoft trainer Walter van Eijk geeft. Hij heeft ook dit jaar weer diverse klassen opgeleid voor certificering voor MD-100, MD-101, AZ-104, AZ-900 en MS-900 voor de cloud engineers. Maar ook hebben we aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van onze professionals. Zo zijn er ook dit jaar waardevolle kennissessies geweest, waaronder Psychologie op de werkvloer. En er zijn natuurlijk ‘De 8 Wetten’, een unieke methodiek waarmee we de ontwikkeling van professionals meetbaar maken en vorm geven. We kunnen mooie opdrachten bieden bij toonaangevende opdrachtgevers. Opdrachten die echt van toegevoegde waarde zijn voor de ontwikkeling van onze collega’s. Tot slot hebben we een  aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, dat is natuurlijk ook erg belangrijk. Maar vooral ook gewoon oprechte interesse tonen. Vragen hoe het nou echt met iemand gaat. Dat is het allerbelangrijkste voor ons. En met de collega’s waar we al meer dan tien jaar mee samenwerken hebben we andere gesprekken dan met collega’s die we pas dit jaar hebben ontmoet. In al die jaren ontstaat er een band waardoor je aan een half woord genoeg hebt. Er is verdieping in die relatie wat maakt dat je veel van elkaar weet en je betrokken voelt bij de ander.”
 

Hoe trekt BORG-OSC nieuwe mensen aan? Wat maakt dat mensen voor BORG-OSC kiezen in plaats van een concurrent?   

“Dat begint bij de dames van team recruitment. We krijgen vaak de terugkoppeling van sollicitanten dat ze heel veel benaderd worden, maar dat de manier waarop onze recruiters met hen omgaan als prettig wordt ervaren. En dat is natuurlijk stap één. Daarnaast komen veel nieuwe collega’s via collega’s. En zoals we al eerder in dit interview aangaven, werkt dat heel goed. Het geeft aan beide kanten meteen vertrouwen als er een gemeenschappelijk contact is. Als mensen eenmaal bij ons aan tafel komen voor het sollicitatiegesprek, dan weten we iemand verder te enthousiasmeren. Zo’n gesprek verloopt in een prettige, ongedwongen sfeer en dat is representatief voor hoe we met elkaar omgaan binnen de club. Open en eerlijk. Transparant, geen zoete broodjes bakken maar eerlijk vertellen wat men kan verwachten en hoe we dingen aanpakken. Zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. En blijkbaar doen we dat nog steeds erg goed want de mensen die we een aanbieding doen, hebben vaak meerdere aanbiedingen waaruit ze kunnen kiezen. En de keus valt vaak op ons. En dat is mooi, dat je ziet dat onze aanpak nog steeds goed werkt. Ook maken we mee dat mensen bij ons terug komen. Zij hebben op een bepaald moment ervoor gekozen om elders in dienst te gaan. Maar dan blijkt na een tijdje dat het gras niet altijd groener is bij een andere werkgever. En omdat we met oud-collega’s contact houden in de tussentijd, dan blijft de band met BORG-OSC toch bestaan, en dat is hartstikke fijn. Dan pakken we de draad al heel snel weer op met elkaar.”
 

Thuishonk

Met welk gevoel sluiten jullie 2022 af?

“Met een goed gevoel. Wereldwijd was dit een onrustig en politiek instabiel jaar. Aan het begin van 2022 zaten we nog in een lockdown in Nederland. Dat we in die rommelige periode toch al onze doelstellingen hebben weten te behalen, maakt het zakelijk gezien een succesvol jaar. Daarnaast is ons kantoor in Rijswijk echt een thuishonk geworden. Niet alleen voor de mensen op kantoor maar regelmatig komen professionals een dag op kantoor werken, dat is leuk om te zien.”
 

Continuïteit waarborgen

Waar ligt de focus op voor 2023?

“De focus voor het nieuwe jaar ligt op het verder uitbouwen van de organisatie. Zo nemen we de volgende stappen in het verder professionaliseren en standaardiseren van interne processen. Maar de meeste aandacht zal blijven uitgaan naar het verstevigen van de band met onze professionals en onze opdrachtgevers. Duurzame, toekomstbestendige relaties, continuïteit waarborgen. Daar gaan we voor. BORG-OSC wil de beste werkgever zijn voor professionals en een waardevolle partner voor haar opdrachtgevers. Onze professionals staan centraal, want hun kennis, expertise en ervaring zijn het kapitaal waarmee we onze klanten nu en in de toekomst goed bedienen. Samen Succesvol.”
 

Bent u benieuwd wat wij voor uw onderneming of juist voor jouw carrière kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Samen bouwen we verder aan de carrières van onze professionals, ontzorgen we onze opdrachtgevers en werken we aan de toekomst van BORG-OSC.

Delen