Aanvragen | Adviseur Informatiebeheer

Adviseur Informatiebeheer

32 uur

32 uur

Tarief: Marktconform

Tarief: Marktconform

6 maanden + optie op verlenging

6 maanden + optie op verlenging

HBO

HBO

Functieomschrijving

Voor onze klant in Brabant zijn we op zoek naar een Adviseur Informatiebeheer.

 

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het stellen van de kaders over archivering en bewaartermijnen teneinde data-integriteit (informatiebeveiliging) en compliance met o.a. de AVG te waarborgen. Deze kaders beperken zich niet alleen tot documenten, maar ook tot gegevens (data) die vastliggen in systemen. In het geval van persoonsgegevens dient hierbij ook rekening te worden gehouden met compliance aan de AVG.

De kaders voor archivering dienen procesgericht te worden opgesteld, waarbij per proces wordt vastgelegd wat er wordt gearchiveerd, hoe lang dit bewaard mag/moet worden, de locatie waar gearchiveerd wordt en wie verantwoordelijk is. Het beleid archivering en data opslag dienst in samenspraak tussen afdeling informatiebeveiliging, proceseigenaren en Privacy Officer te worden vastgesteld.

Nadat dit beleid is vastgesteld zal er samen met proces/systeemeigenaren een GAP-analyse moeten uitgevoerd om afwijkingen ten aanzien van het beleid te inventariseren voor 15 kernsystemen van de organisatie.

Tot slot zal er een proces gedefinieerd en geïmplementeerd moeten worden om de naleving van het beleid te waarborgen door bijvoorbeeld periodieke verklaringen van systeem eigenaren dat ze handelen conform het beleid.

 

Profiel:

  • Je hebt een afgeronde informatie-gerichte HBO/WO opleiding en inhoudelijke werkervaring met archivering en data-beheer.
  • Je hebt ervaring met het schrijven van beleid op dit vlak, waarbij gebruiksvriendelijkheid en leesbaarheid voorop staat.
  • Je hebt kennis van informatie analyse en ervaring binnen grotere informatievoorziening organisaties.
  • Je hebt affiniteit en kennis over de AVG alsmede andere relevante regelgeving (zoals bijv. archiefwet).
  • Je kunt procesmatig/zaakgericht en projectmatig denken en handelen, maar bent ook pragmatisch.
  • Je bent open, dienstverlenend en stelt hoge eisen aan je eigen professionaliteit.
  • Je kunt goed in teamverband werken en hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

 

Geschikte kandidaat beschikbaar?

We ontvangen graag een profiel in Word formaat voorzien van motivatie, beschikbaarheid en tarief. Bedankt voor het meedenken en ook bij vragen horen we het heel graag!

SOLLICITEER DIRECT

Delen